no shame tapahtuma henna lansipaa ja kaisa peltola

No Shame työpajat vievät meidät päivänmittaiselle vapautumisen matkalle. Kurssit tapahtuvat Helsingissä ja ympäri Suomea. Voit tilata meidät omalle paikkakunnallesi.


henna-no shame työpaja

Henna LänsipääKaisa Peltola

KYSY LISÄÄ:
hello@hennalansipaa.com
kaisa.peltola@gmail.com

Häpeä eristää meidät yksinäisyyten ja estää meitä elämästä itsemme näköistä ja kokoista elämää. Se estää meitä kukoistamasta. Häpeästä vapautuminen on matka haavoittuvuuden ja pelon kautta luottamukseen, herkkyyteen, omaan alkuvoimaan ja itsenäisyyteen.

Suomalainessa kollektiivisessa psyykkessä elää syvä häpeän varjo, joka vaikuttaa salakavalasti myrkyttäen ilmapiirin ja estäen ihmisiä olemasta omia itseään, kukoistamasta. Ilo ja nautinto on syntiä, vapaus itsekkyyttä. “Mies se tulee räkänokastakin, muttei turhan naurajasta”. “Itku pitkästä iloista”. “Tan tan tasapää, älä kasva enempää”. “Otsasi hiessä sinun tulee leipäsi tienaaman” …

Joko vihdoinkin olisimme valmiita päästämään irti ikiaikaisesta kärsimystä ja kilvoittelua ylevöittävästä sukupolvien ketjusta? Voisimmeko kunnioittaa ja rakastaa esi-isiämme ja äitejämme muullakin tavalla kuin kantamalla heidän traumojaan, heidän häpeäänsä? Voisimmeko vihdoinkin loistaa valoamme ja elää totuuttamme ilman pelkoa ja syyllisyyttä?

Päivän aikana opit kuinka häpeä toimii ja koet kuinka häpeä toimii sekä ymmärrät, kuinka siitä vapaudutaan. Päästät irti häpeän myrkystä ja täytät kehosi ilolla ja naurulla. Uskallat vihdoinkin kohdata muut ja maailman omana valovoimaisena itsenäsi. Harjoitusten metodina mm. inquiry, aktiivimeditaatio sekä shamaanirumpumatka. Työpajan lopuksi Henna Länsipää vie meidät riemukkaalle naurumatkalle, joka auttaa kehollistamaan kaiken sen ilon ja energian mikä lähtee liikkeelle, kun häpeä hellittää.

Työpajan vetäjinä toimivat Henkisen kasvun valmentaja Kaisa Peltola ja visionääri naurujoogakouluttaja Henna Länsipää. Kaisa Peltola on työskennellyt pitkään häpeän kanssa, ja vetänyt lukuisia työpajoja aiheesta. Henna Länsipää on Natural High Healing Festivaalin visionääri, kouluttaa uusia naurujoogaohjaajia ja vetänyt naurusessioita lukuisilla festareilla ja ympäri maailmaa.

Lue lisää Häpeästä:

Häpeää ylläpitää häpeäsysteemit – perheen, suvun, yhteiskunnan sanattomat dynamiikat. Koska sitä on niin vaikea kohdata, se siirtyy hiljaisesti sukupolvelta toiselle. Viaton lapsi kasvaa häpeään ja lopulta se muodostuu sisäiseksi identiteetiksi, joka ruokkii itse itseään.

Joskus häpeän myrkky on mennyt niin syvälle systeemiimme, että emme ainoastaan häpeä tekojamme tai ominaisuuksiamme, vaan itseämme kokonaisuudessaan. Meillä on häpeäidentiteetti. Häpeän dynamiikka on salakavala, sillä mielemme dissosioi, estää meitä olemasta yhteydessä sisällemme vellovaan häpeän tunteeseen. Emme pääse käsiksi kokemaan mitään minkä häpeä verhoaa. Kompensoimme sitä erilaisin tavoin ja rakennamme kiiltävää kilpeä ja täydellistä minää sen suojaksi.

Häpeä estää meitä elämästä itsemme näköistä ja kokoista elämää. Se estää meitä kukoistamasta. Häpeästä kumpuaa myös kateus, narsisimi, alistaminen ja alistuminen. Addiktiot. Läheisyyden pelko. Syvä kaipuu tulla nähdyksi – samalla paljastumisen lamaannuttava kauhu. Häpeä saa meidät käyttäymään tavalla jota emme itsekään ymmärrä. Suuri ongelma ja paradoksi on se, että emme tunnista omaa häpeäämme – sillä suurin on häpeän häpeä.

Mutta jos olemme valmiita katsomaan häpeää silmästä silmään, askel askeleelta kohtaamaan ja kokemaan sisäisen häpeämme, paljastamaan sen – ensin itsellemme, sitten muille, emme ainoistaan vapaudu tästä myrkystä, vaan löydämme sen, mikä on kaikein herkintä ja viattominta meissä. Häpeä johdattaa meidät kaikkein pyhimpääme. Syvimmillään häpeästä vapautumisen tunne voi olla pyhä kokemus. Se pohjaton aukko sisällämme jonka luulimme olevan mustaa täyttyykin valolla. On kuin vapautuisimme puristavista kahleista ja astumme ensi kertaa elämään ja hengittämään täysin palkein. Lakkaamme pyytämästä lupaa olemassaolollemme ja muilta.

Lue lisää Naurusta:

Nauru on meille kaikille luontaista ja on tärkeä osa ihmisyyttä. Se parhaimmillaan vapauttaa, karistaa viimeisetkin häpeän tunteet ja saa aikaan yhteenkuuluvaisuuden tunteen. Nauru vapauttaa aivoista hyvänolon hormooneja, jonka seurauksena olosta tulee hyväntuulinen ja keveä. Se myös rentouttaa ja nostaa itsetuntoa. Monet meistä ovat saattaneet kadottaa kyvyn nauraa ja kyvyn spontaaniin iloon. Takaisin sen saa hyvin yksinkertaisesti -nauramalla.

Tiesitkö, että lapset eivät opi naurua matkimalla tai kuulemalla. Tutkimusten mukaan myös kuurot ja sokeat lapset alkavat nauramaan 2-4kk ikäisenä. Nauru siis on jo meissä, yhdessä se aktivoituu parhaiten, sillä nauru tarttuu peilisolujen ansioista.

Kun pääsemme vapautuneeseen flow tilaan, nauru palautuu osaksi sen kuplivan ilon ilmaisua, joka meillä kaikilla on. Nauramisiin!

NÄHDÄÄN PIAN!
Terveisin,
Kaisa & Henna


Syvimmillään häpeästä vapautumisen tunne voi olla pyhä kokemus.