Nauru yhdistää, pelko ja viha erottaa. On yhdistämisen aika.


henna lansipaa naurujooga

MITÄ? Naurujoogaa.

MIKSI? On hauskaa, ryhmäyttävää, iloa nostavaa ja stressiä poistavaa.

MILLOIN? Varaa vaikka heti!

MISSÄ? Tapahtumat, seminaarit, messut, kokoukset, TYKY-päivät, polttarit, sukujuhlat, häät, festarit, kissanristiäiset, tuotelanseeraukset.

KESTO? 10min-1,5h

HINTA? Hinta määräytyy keston, tapahtuman luonteen ja osallistujamäärän mukaan.

Pyydä tarjous tästä

Nauru on luontaisetumme ja voimavaramme. Ilman sitä voimme kyllä elää, mutta kyllähän se elämä on niin paljon kuivempaa ilman. Jos olet antanut naurun kuihtua elämästäsi tai työyhteisöstäsi—on aika palauttaa se takaisin. Ilossa on elämisen voima.

Nauru on loistava keino voida paremmin ja tuntea elävänsä. Se on paras jäänsärkijä, sillä on lukuisia terveysvaikutuksia, se aktivoi mieltä, laskee stressihormoonien tasoa, se hoitaa sydäntä ja saa veren kiertämään. Se ryhmäyttää uskomattomalla tehokkuudella ja tuo voimakkaan yhteenkuuluvaisuuden tunteen. Nauru yhdistää, viha erottaa. On yhdistämisen aika.

Nauru tuo positiivisuutta, nostaa itsevarmuutta ja karistaa epämukavuuden, varsinkin silloin kun ohjaaja on luonut ilmapiirin, jossa jokainen saa olla oma itsensä, jossa ryhmäpaine on saatu normalisoitumaan ja kaikki osallistuu jos haluaa. Hyvä ohjaaja on kultakimpale, joka johdattaa naurajat varmoin ja autenttisin ottein kohti hauskaa hetkeä, joka huokuu iloa, naurua ja lämmintä ystävällisyyttä. Se myös rentouttaa ja saa stressihormoni tason laskemaan.

Nauru parhaimmillaan herättää sisältämme tyytyväisen, tietoisen ja onnellisen itsemme.


Haluatko NAURAA sydämesi kyllyydestä? Haluatko ryhmällesi tai vaikka kokoukselle mieleenpainuvan naurettavan ohjelmanumeron. Onko työyhteisösi uhkaamassa vakavoitua liikaa? Oletko järjestämässä yllätysohjelmaa. Voit varata naurujooga session ryhmällesi, yrityksellesi, seminaariin, tapahtumaan, festareille, kaveriporukalle, polttareihin ja muihin illanistujaisiin!

KOKEMUS. Hennalla on pitkä kokemus naururyhmien vetämisestä vuodesta 2009. Henna on myös kouluttanut yli 100 uutta naurujoogaohjaajaa Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2013.

Henna on ollut nauramassa tai valmentamassa seuraavien loistavien yritysten, yhteisöjen ja tapahtumien kanssa! Naurusta ja ilosta ovat saaneet nauttia mm.:

Kaunis elämä TV-ohjelma & Missit AVAlla 2017
Basso Radio
Balettiopisto
Veikkaus
Valio
Kone OYJ
Foreca
UPM
PwC
Isobar
XAMK
Huawei
Privaon
Genano
Touch Point
Jungle Juice Bar
Burger King
Tapahtumatoimisto Tapaus
Palpa -Suomen palautuspakkaus
Helsingin kaupunki
Ecoreal
Silo.al
S & S Consulting
Frantsilan luomuyrttitila
Espoon Kotien Puolesta Ry
Touhula Päiväkodit
Kallion lukio
Pfizer Oy
Microsoft
VeroVL
Pulp Agency
Pankkiseniorit
Palvelutalo Apilaniitty
I love me -messut, Hengen ja tiedon messut
Lukuisat polttarit ja monet festivaalit:
Änsbacka (SWE), Funky Elephant (FI), Mystic Island (USA)
Movement Arts (NO), Jooga festivaali (FI), Ancient Trance (GER) Sun Tribe (BE)

naurujoogaa yrityksille helsinki

Valion hilpeä, iloinen ja naurava porukka! Oli niin hauskaa!

NAURUJOOGA session kesto vaihtelee 20min-1,5h. Suosituin kesto on yrityksillä 30min-1h. Myös pikainen 10 minuutin Nauruhetki on mahdollinen kokouksen väliin. Tila voi olla esim. kokoustila, auditoria, liikuntasali, saunatilan takkahuone, joogastudio, puisto tai vaikka iso olohuone. Harjoitukset suunnitellaan tilan mukaan ja rentoutua voi vaikka tuolilla istuen.

TIESITKÖ? NAURU tarttuu ihan samalla tavalla kuin haukotus peilisolujen ansiosta. Myös kaikki tunnetilat tarttuu. Nauru ja ilo tarttuvat niin, että yleensä koko porukka repeää nauruun. Kun nauramme aivoista vapautuu hyvänolonhormoneja endorfiinejä yhdistettynä muuhun liikkumiseen ja tekee olomme kevyeksi ja ONNELLISEKSI!! Keuhkot puhdistuu, aineenvaihdunta lisääntyy ja sisäelimet saavat kauan kaivattua sisäistä hölkkää. Hehe 😀

Nauru vahvistaa myös immunoglobuliini A:n tasoa, joka on vahvistaa puolustusjärjestelmäämme. Nauramme itsemme terveeksi, hyvinvoivaksi ja onnelliseksi 😉

naurujoogaa yrityksille helsinki
Ihan kaikkia ongelmia nauraminen ei tietenkään poista, mutta ihan takuulla suhtaudumme niihinkin astetta kevyemmin.

Tiesitkö, että lapset eivät opi naurua matkimalla tai kuulemalla. Tutkimusten mukaan myös kuurot ja sokeat lapset alkavat nauramaan 2-4kk ikäisenä. Nauru siis on jo meissä, yhdessä se aktivoituu parhaiten. Kun pääsemme vapautuneeseen flow tilaan, nauru palautuu osaksi sen kuplivan ilon ilmaisua, joka meillä kaikilla on. Spontaani ilo on se paras ilo.

Nauru on siis meille kaikille luontaista ja on tärkeä osa ihmisyyttä. Nauru myös vapauttaa, ryhmäyttää, karistaa viimeisetkin häpeän tunteet ja saa aikaan yhteenkuuluvuuden tunteen. Naurujooga on saanut alkunsa Intiasta lääkäri Madan Kataria kehittelemänä vuonna 1995. Se sisältää naurua aktivoivia harjoituksia, taputuksia, syvähengitystä ja leikkimielisyyttä ilman tukeutumista vitseihin, huumoriin tai komediaan. Vaikka tilannekomiikkaa ei tule puuttuumaan, nauramme silti eniten nauramisen ilosta. Mikä sen parempaa. Nauru ei siis liity huumorintajuun ja kaikki vitsit eivät ole kaikille, mutta nauru taatusti on.

Heidi Sohlberg & Henna Länsipää Kaunis Elämä sarjan kuvauksista

Heidi Sohlberg & Henna Kaunis Elämä sarjan kuvauksista.

Et tarvi mitään aikaisempaa kokemusta mistään. Ei tarvitse olla hyvällä tuulella. Naurujooga ei sisällä mitään joogisia hankalia asentoja. Voit tehdä naurujoogaa vaikka kravatti kaulassa farkuissa auditoriossa.

Pääasiassa vain nauramme erilaisin mielikuvin ja tekniikoin, hengitämme, venyttelemme ja irrottelemme. Nauramme itsemme notkeaksi ja luulemme, että kalorit palaa parhaiten nauramalla—ainakin hauskimmin! 😉

Paras aika nauramiseen on ennen ruokailua tai sopivasti sen jälkeen, että ruoka on ehtinyt vähän laskemaan. Nauramisessa tulee myös lämmin. Se nostaa kehon tulta (kiinalaisten mukaan nauru ja ilo kuuluvat sydämen vaikutuksen piiriin.) Joten tilan tuuletus on hyvä ottaa huomioon ja tarvittaessa pikkutakin voi heittää naulakkoon.

Naurujoogaa misseille
Tärkeää on, että emme pakota mitään, emmekä ketään, emme väkisin väännä. Ei ole pakko nauraa, koska sehän ei naurata ketään. Hehe. Vapaus on ainoa tie todelliseen iloon ja kun ohjaaja saa porukan rennoksi nauru tapahtuu kuin itsestään ja sehän ei meinaa sitten loppua.


“Hennan kanssa pääsee väkisinkin ravistelemaan arkisia kaavoja ja löytää uusia sävyjä toimintatapoihin. Parasta ryhmäterapiaa mitä voi olla! Naurujoogan ryhmäyttävä vaikutus on valtava ja päivästä jäi erittäin hyvä fiilis koko tiimille.”

-Kone OYJ

Kun yritys valitsee ILON, voi vaan syntyä hyvää. Hyviä päätöksiä, hyviä yhteyksiä, parhaita oivalluksia, uusia ideoita, tuottavuus kasvaa, hyvinvointi lisääntyy ja kaikilla on vaan niin paljon mukavampaa.
Olkoon nauru ensiaskel iloon.